Preskočiť na obsah
Domovská stránka » Blog » Suchá pokožka po opaľovaní, ako jej pomôcť

Suchá pokožka po opaľovaní, ako jej pomôcť

V druhej polovici leta sa už farba vašej pokožky mení. Už ste si ju ugrilovali na požadovaný odtieň?

Moja je práve v stave po dôkladnej dávke slniečka pri mori, takže som spokojná a ten zlatistý odtieň je úžasný ? Síce som si nabalila niekoľko druhov opaľovacích krémov s rôznymi faktormi, ale na mieste činu som aj tak použila len jediný a to ten na tvár.

Telo som vystavila slnečnému žiareniu bez ochrany, takže sa mi za to určite nepoďakuje a už to nikdy nezopakujem. No čo už … každú chvíľu som sa hodila do vĺn, tak sa mi popravde ani nechcelo opakovane natierať. Nie je to správne, ale určite nie som jediná, ktorá zanedbáva starostlivosť o svoju pokožku v tomto smere. Ale po opaľovaní jej doprajem poriadnu hydratáciu, aby som ju úplne nevysušila. Je suchá dosť aj bez toho, aby som jej s tým dopomohla.

Závislosť na telových mliekach sa vekom stupňuje

Spotreba telových mliek je neuveriteľná. A je aj dosť náročné nájsť kvalitné telové mlieko, po ktorom nie som po chvíli znova presušená. Moja pleť to mlieko doslova vypije a znova je suchá.

Momentálne som zamerala svoju závislosť na telové mlieko ALLERGIKA HYDROLOTIO SENSITIVE. Pocit vláčnosti upokojuje aj moje zmyslové bunky a cítim sa omnoho lepšie. Toto mliečko je skvelé v tom, že sa krásne vstrebe a nezanecháva pocit mastnoty, ale príjemnej vláčnosti. A pokožka zostáva hydratovaná a príjemná bez pocitu vysušenia po celý deň. Okrem toho obsahuje účinnú látku proti svrbeniu, v prípade, ak ste to s opaľovaním prehnali.

Tak ako sa potrebujeme hydratovať zvnútra, takisto je potrebné hydratovať sa aj zvonka. Ak si chceme dlhodobo udržať peknú hebkú pleť bez vrások, dávajme jej piť kvalitný nápoj v podobe dobrého hydratačného telového mliečka. Verte mi, že sa nám za to odvďačí.

Slniečko je fajn, ale tiež si ho treba užívať s rozumom. To si hovorím zakaždým, keď to s ním preženiem. Dokážem sa škvariť celé hodiny, ale len pri vode. Tam naozaj neviem kedy dosť. Milujem sa tuleniť ….jazero, more….hmm….opekať sa a potom si zaplávať a toto robiť dokola niekoľko hodín. Škoda, že leto je tak krátke. Tak si ho užite pekne pri vode na slniečku, podľa možností, hlavne všetko s mierou. Prajem vám veľa zdravia, veľa vody, zvláčňujte pleť do pohody. Vaša Femi. Ako si hydratujete vašu pleť po opaľovaní vy?